macOS 10.15 (Catalina) macOS 11 (Big Sur) och senare - 32-bitars spel stöds inte

Följ

Översikt

Med introduktionen av macOS10.15 (även känt som "Catalina") i oktober 2019 drog Apple stöd för 32-bitarsapplikationer - endast 64-bitarsapplikationer kan användas på macOS 10.15 (Catalina), macOS 11 (Big Sur) och senare . Apple förklarar detta i den här artikeln .

32-bitarsapplikationer tenderar att vara äldre, utvecklade vid en tidpunkt innan 64-bitars processorer och operativsystem var normen - äldre spel som inte har uppdaterats nyligen kommer sannolikt att vara 32-bitars och fungerar därför inte på macOS 10.15.

Hur vi anger att ett spel inte körs på macOS 10.15 (Catalina) eller senare

Där vi är medvetna om att ett spel inte fungerar på macOS 10.15 (Catalina) eller senare visar vi en inforuta ovanför rutan Speldetaljer i (på stationära datorer) till höger i sidofältet:

För Star Deals, Pick and Mix-val och paket visas ovannämnda Catalina-varning i rutan "Systemkrav, Mac".

Vi kan också inkludera andra anteckningar i "Mac, systemkrav" för spelet:

Vad kan du göra för att köra 32-bitars spel?

32-bitars spel förblir listade i dina Steam- och andra konton, men du kan inte spela dem på Apple Mac-datorer som kör macOS 10.15 eller senare. De spel som också stöder Windows eller Linux kan fortfarande spelas på Windows och Linux-datorer.

När du kör macOS 10.15 finns det ett par alternativ du kan följa för att fortsätta köra 32-bitarsapplikationer på din Mac, men de handlar om att använda Windows eller en tidigare version av macOS:

• Överväg att installera macOS 10.14 Mojave på en separat APFS-volym på din dator tillsammans med Steam eller din andra spelklient. Detta låter dig bläddra över till macOS 10.14 vid omstart av din dator där du kan fortsätta spela alla dina 32-bitars Mac-spel. Mer information här .
    • Använd Bootcamp på Mac för att starta dina spel i Windows på din Mac-dator. Mer information om Bootcamp hittar du här .