Hur aktiverar jag min 'Origin' EA-spelnyckel?

Följ

Viktiga anteckningar

• Du KAN INTE gåva ursprung med nyckelfri aktiverat innehåll från ett ursprungskonto till ett annat - innehållet kommer att läggas till det ursprungskonto som du loggar in på under aktiveringsprocessen och kommer att förbli på det kontot.
    • Du KAN INTE nyckelfritt lägga till spelinnehåll i ett barns ursprungskonto och om du nyckeltaktigt aktiverar spelinnehåll till ett vuxens ursprungskonto kan du INTE överföra det spelinnehållet till ett barns ursprungskonto.
    • Om det ursprungskonto du loggar in redan äger innehållet kommer det nya innehållet att gå förlorat.

Aktivera spelet från fanatical.com till ditt Origin-konto

Ett Origin-konto krävs för att lösa in och spela EA-spelet du köpte på fanatical.com - om du inte redan har ett Origin-konto kan du skapa ett under aktiveringsprocessen som förklaras nedan:

1. Logga in på ditt fanatical.com-konto.
    2. Visa din beställning från listan som visas på https://www.fanatical.com/sv/orders .
    3. Klicka på "Activate on Origin" bredvid spelet du vill lägga till.
    4. Om du inte redan är inloggad på ett Origin-konto måste du logga in nu.
      Om du inte redan har ett Origin-konto klickar du på länken "Registrera dig nu gratis" och fyller i formuläret som sedan visas för att skapa ditt nya Origin-konto.
      När du har loggat in eller skapat ditt Origin-konto klickar du på knappen "Fortsätt till aktivering".
      Om inloggningsprocessen misslyckas, försök i en annan webbläsare (t.ex. Edge, Opera, Firefox).
    5. Kontrollera att namnet på det ursprungliga kontot är det du vill lägga till spelet i - du kan inte ändra kontot efter att du har lagt till spelet .
      Om fel originalkonto visas klickar du på knappen "Ändra konto" för att länka till ett annat ursprungskonto.
      När rätt Origin-konto visas klickar du på knappen "Aktivera nu".
      Om aktiveringen inte lyckas kan det bero på att ditt Origin-konto är associerat med ett annat land än det land som du anslöt till fanatical.com från när du gjorde din beställning - kontrollera och ändra ditt Origin-kontots associerade land med hjälp av processen som beskrivs nedan i "Ursprung och EA.com-regioninställning".
    6. Spelet läggs till det valda ursprungskontot, klicka på "Stäng" -knappen för att fortsätta.

Ursprung och EA.com-regioninställning

Fanatical.com kan leverera en regionnyckel för vissa produkter baserat på det land du har köpt från.

Se till att din region är korrekt konfigurerad till rätt region.

Om du behöver ändra din inställning för ursprung eller EA.com kan du göra det i avsnittet "Regionala inställningar" på https://myaccount.ea.com/cp-ui/aboutme/index eller genom att följa processen som förklaras nedan :

1. Starta Origin-klienten och logga in på ditt Origin-konto
    2. Välj antingen menyn "Ursprung, EA-konto och fakturering ...":
      eller "EA-konto och fakturering ..." visas när du klickar på ditt användarnamn i det nedre vänstra hörnet:
    3. Klicka på länken "Redigera" i avsnittet "Regionala inställningar" på sidan "Mitt konto: Om mig":

Ladda ner och installera Origin Client och spelet

Nedladdning av Origin-klienten

Spel laddas ner via Origin Client , som du kan ladda ner när du är inloggad på ditt Origin-konto härifrån eller genom att följa processen som förklaras nedan:

1. Gå till https://www.origin.com/sv-gb/store
    2. Klicka på länken "Ladda ner" i det nedre vänstra hörnet.
    3. Klicka på lämplig knapp för att ladda ner Origin Client-installationsprogrammet för din Windows- eller Mac-dator och använd den för att installera Origin-klienten på din Windows- eller Mac-PC.

Ladda ner och installera ett spel

Spel laddas ner, installeras och lanseras via Origin-klientapplikationen:

1. Starta Origin-klienten.
    2. Logga in på ditt EA Origin-konto.
    3. Välj rubriken "MY Game Library" i den vänstra sidofältet.
    4. Hitta spelet i listan till höger.
    5. För att ladda ner och installera ett spel, antingen:
      • Klicka på den nedåtpekande grå pilen i det nedre vänstra hörnet av spelet.
      • Högerklicka på spelets sida och välj "Ladda ner" på menyn som sedan visas.
      • Klicka på spelets kakel och sedan på "Hämta" -knappen.
    6. Följ instruktionerna för ditt spel för att installera och börja spela.

EA och Origin-klientsupport

EA tillhandahåller ytterligare information och supportartiklar via följande webbplatser: