Hur skapar jag ett Steam-konto?

Innan du aktiverar din spelnyckel och kan njuta av timmar av nöje måste du skapa ett Steam-konto och vara inloggad.

Du kan antingen skapa ett Steam-konto direkt på Steam-webbplatsen eller inifrån Steam-klienten – hur som helst, det är enkelt att komma igång.

Skapa ett konto på Steams webbplats

1. Klicka på https://store.steampowered. com/join/ om du vill skapa ett konto direkt på Streams webbplats:

2. Ange din e-postadress i ruta 1 och 2, valideringstecknen måste kopieras till ruta 3 och avtalet måste vara kryssat i ruta 4.

3. När du har fyllt i formuläret klickar du på ruta 5 'Fortsätt'.

4. Därefter måste du kontrollera din e-post och klicka på länken för att slutföra kontoskapandet.

5. När du har skapat ditt Steam-konto kan du logga in på Steam-klienten om den redan är installerad - Om du inte redan har installerat den, läs vår guide ' Hur installerar jag Steam '

6. Om du inte redan har aktiverat dina spelnycklar och behöver hjälp med det, läs vår " Hur aktiverar, laddar ner och spelar mina spel i Steam "-guiden.

Skapa ett konto med Steam-klienten

När du har installerat Steam-klienten kan du skapa ett konto och logga in. För råd om nedladdning och installation av klienten, läs " Hur installerar jag Steam ".

1. Kör Steam-klienten från din Windows Start-meny och klicka sedan på knappen " SKAPA ETT NYTT KONTO... " för att starta guiden Nytt Steam-konto:

2. Klicka på knappen " SKAPA NYTT KONTO ":

3. Om en skärm som förklarar att du inte bör skapa flera Steam-konton visas, klicka på knappen " NÄSTA ".

4. Läs "Steam-abonnentavtalet" och klicka sedan på knappen " JAG ACCEPTERAR ":

5. Läs "Sekretesspolicyn" och klicka sedan på knappen " JAG ACCEPTERAR ":

6. Välj ett trevligt kontonamn för dig själv och skriv in det i "Kontonamn " . Steam kommer att tala om för dig om namnet du anger redan används och ber dig ange ett annat kontonamn.

Välj sedan ett bra, starkt lösenord och skriv in i rutorna "Lösenord" och "Skriv in lösenord igen" och klicka sedan på knappen " NÄSTA ":

7. Ange din e-postadress för kontakt, Steam kommer att kräva att detta är en e-postadress som inte redan är kopplad till ett Steam-konto - om din e-postadress är kopplad till ett befintligt Steam-konto kan du avbryta det nya kontot och använda " HÄMTA ETT FÖRLUST KONTO "-knappen i Steam-inloggningsdialogrutan för att återfå åtkomst till det befintliga kontot.

När du har angett din e-postadress klickar du på knappen " NÄSTA ":

8. Välj en lämplig " hemlig fråga " från listan och skriv in ditt svar, klicka sedan på knappen " NÄSTA ":

9. Om du vill ha en utskriven kopia av din Steam-kontoinformation klicka på länken "Klient här för att skriva ut den här sidan nu " och klicka sedan på knappen " NÄSTA ":

10. Granska informationen om hur Steam-klienten nås efter att den har startat och klicka sedan på knappen " SLUTFÖR ":

När du har skapat ditt Steam-konto kan du logga in på Steam-klienten.

Om du inte redan har aktiverat dina spelnycklar och behöver hjälp så läs vår guide, ' Hur aktiverar, laddar ner och spelar jag mina spel i Steam.