Orderstatus: "Manuell auktorisation"? - Varför har jag dem?

    Följ

    Här är allt du behöver veta om vår manuella auktorisationsprocess:

    Varför säger min beställning "manuell auktorisation"?

    Om din beställning säger "manuell auktorisation" har det hänvisats av det automatiserade systemet som kontrollerar varje beställning för ytterligare manuell granskning av en anställd. Detta händer när vårt bedrägerisystem identifierar ett köp som misstänkt.

    Detta händer sällan, men när det sker sker det ofta på konton som är nya.
    I vissa fall kan det också hända för äldre eller befintliga konton, särskilt om betalningsinformationen har ändrats.

    Varför händer det?

    Manuella godkännanden kan ske av flera skäl och inträffar normalt om:

    • Du har flera konton med vår webbplats.
    • Det finns skillnader i dina betalningsmetoder.
    • Du använder ett kort för vilket CVV- nummerbekräftelse inte är tillgängligt.
    • Du använder ett VPN-, proxy- eller TOR-nätverk.
    • Du har beställt för många gånger de senaste dagarna.

    Hur lång tid tar det innan min beställning granskas?

    Manuella godkännanden genomförs ofta inom en halvtimme, men det kan ta var som helst upp till 24 timmar.
    Om din behörighet har tagit längre än 24 timmar, eller om du behöver dina nycklar snarast, vänligen kontakta oss genom att skapa en supportbiljett (Klicka här för att skapa en supportbiljett) .

    Hur kan jag förhindra att detta händer?

    • Se till att du inte beställer för många kopior av ett spel, om vårt system tror att du köper för återförsäljning eller kommersiella ändamål kommer din beställning att stoppas.
    • Nycklar som köpts från vår webbplats är endast för hemmabrukare
    • Se till att du inte har för många användarkonton från samma IP-adress
    • Undvik att använda en privat VPN-server, proxyserver eller TOR-nätverket, inaktivera också eventuella plug-ins i din webbläsare som kan erbjuda integritet. Alla dessa kommer att dölja din verkliga plats och öka möjligheten till en granskning av manuell auktorisering på din beställning.

    Vad händer med en beställning i manuell auktorisation?

    Om din beställning har gått till manuellt godkännande kan du förvänta dig något av följande resultat:

    1. Din beställning kommer att godkännas: vi kommer att skicka ett e-postmeddelande när din beställning har levererats och dina nycklar finns tillgängliga för att avslöjas i ditt konto. Du betalar inte mer för din beställning, även om priset sedan har ändrats eller erbjudandet har gått ut.
    2. Vi behöver mer information från dig: om detta händer kommer vi att kontakta dig via e-post (detta kommer att vara din e-postadress till ditt konto eller, om det är lämpligt, din PayPal-konto e-postadress). Svara med den begärda informationen så snart som möjligt för att vi ska kunna fullfölja godkännandet.

    3. Beställningen kommer att avbrytas: om beställningen förblir misstänkt eller om vi inte får den information som krävs för att godkänna den kommer den att annulleras och dina pengar återbetalas. Vid några sällsynta tillfällen kommer en beställning att avbrytas utan att begära ytterligare information från dig; om detta händer kommer dina pengar fortfarande att återbetalas


    Vad gör jag om min beställning har avbrutits?

    Om din beställning har avbrutits återbetalas dina pengar och du behöver inte göra något annat för detta. Men om du vill placera beställningen igen, vänligen kontakta vårt supportteam som gärna hjälper dig att ordna det här.

    Var denna artikel till hjälp?
    878 av 1327 tyckte detta var till hjälp

    Behöver du kontakta oss?

    Om du fortfarande behöver kontakta oss, vänligen skicka en supportförfrågan med knappen nedan.