Integritetspolicy

Följ

5 augusti 2019.

Integritetspolicy

Det här sekretessmeddelandet berättar om den information vi samlar in från dig när du registrerar dig för att få vårt nyhetsbrev eller skapa ett konto på vår webbplats. När vi samlar in denna information agerar vi som en registeransvarig och enligt lag måste vi ge dig information om oss, om varför och hur vi använder dina uppgifter och om de rättigheter du har för dina uppgifter.

Vilka är vi?

Vi är Fanatical.com, en del av Focus Multimedia Ltd. Vår adress är The Studios, Lea Hall Enterprise Park, Wheelhouse Road, Brereton, Rugeley, Staffordshire, WS15 1LH. Du kan kontakta oss via post på ovanstående adress, via e-post på support@fanatical.com eller per telefon på +44 (0) 1889 570156.

Termen "du", "din" och "din" hänvisar till kunderna som använder vår webbplats och tjänster. Vi är fast beslutna att skydda integriteten för våra besökare på webbplatsen; denna policy anger hur vi omsorgsfullt ska behandla din personliga information.

Vi är inte skyldiga att ha en dataskyddsansvarig, så alla förfrågningar om vår användning av dina personuppgifter ska riktas till kontaktinformationen ovan.

Vårt registreringsskydd för dataskydd är Z6755854.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

(a) Information som du frivilligt tillhandahåller oss:

• information som du kontraktuellt tillhandahåller oss i syfte att registrera ett konto på vårt system;
    • information som du uttryckligen tillhandahåller oss för att prenumerera på våra e-postmeddelanden och /eller nyhetsbrev;
    • all annan information som du väljer att skicka till oss

(b) Information som vi samlar in automatiskt:

• information om din dator och om dina besök på och användning av denna webbplats (inklusive din IP-adress, geografisk plats, webbläsartyp och version, operativsystem, hänvisningskälla, besökstid, sidvisningar och webbplatsnavigering);
    • information rörande alla transaktioner som utförs mellan dig och oss på eller i relation till denna webbplats, inklusive information som rör alla köp du gör av våra varor eller tjänster;

Varför samlar vi in denna information?

(a) Skapa ett konto

När vi skapar ett konto kommer vi att använda den här informationen tillsammans med ett lösenord du väljer för att säkra dina köp till dig. Dina beställningar kommer att låsas till det här kontot för framtida åtkomst.

Vi kan använda din personliga information för att:

• administrera webbplatsen;
    • förbättra din surfupplevelse genom att anpassa webbplatsen;
    • aktivera din användning av de tjänster som finns tillgängliga på webbplatsen;
    • leverera till dig tjänster köpta via webbplatsen;
    • skicka uttalanden och fakturor till dig och samla in betalningar från dig;
    • skicka generell (icke-marknadsföring) kommersiell kommunikation;
    • inbjuder dig att granska webbplatsen med hjälp av en pålitlig tredje parts tjänst;
    • verifiera att du uppfyller alla åldersbegränsningar som gäller våra produkter

(b) Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi kommer att använda din personliga information för att:

• skicka dig personliga e-postmeddelanden som innehåller information om våra egna produkter och ibland relaterade tjänster, som ofta innehåller specialerbjudanden. Vi skickar bara vårt nyhetsbrev så länge du fortsätter att godkänna. Vi kommer att skicka e-post till dig flera gånger under en månad.

Vad gör vi med din information?

Din information lagras säkert i vår databas och delas endast med de tredje parter som krävs för att vi ska kunna driva vår butik och erbjuda dig specifika erbjudanden och kampanjer.

Kategorierna av tredjepartsmottagare som dessa data delas med är:

Vi använder YouTube och YouTube API för att presentera innehåll på butikssidor:

Din information lagras både i och utanför Storbritannien. All information som lagras utanför Storbritannien anförtros företag som erbjuder samma BNP-säkerhetsnivå.

Vi kommer inte att använda informationen för att fatta några automatiserade beslut som kan påverka dig.

Hur länge håller vi din information för?

Din kontoinformation och inköpshistorik finns kvar på våra system så länge du har ett konto på vårt system, sedan lagligt i ytterligare sju år efter eventuell stängning av kontot.

Prenumerationer på nyhetsbrev behålls så länge du fortsätter att acceptera att få vårt nyhetsbrev.

Dina rättigheter över din information

Enligt lag kan du fråga oss vilken information vi har om dig, och du kan be oss om att korrigera eventuella felaktigheter.

Du kan också be om att den ska raderas, du kan be oss att ge dig en kopia av informationen och du kan begära att vi slutar behandla din information.

Hur du ber oss att sluta behandla din kontoinformation.

Om du vill att vi ska sluta behandla kontouppgifter är det enklaste sättet att göra detta att begära en avbokning av kontot. Detta tar bort åtkomst till ditt konto och flaggar kontot och tillhörande data som ska tas bort efter behållningen. Läs denna ytterligare information för att begära ett avbokning av kontot

Hur du ber oss att sluta behandla din e-postprenumerationsinformation.

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke till att få vår e-postprenumeration, en "Avsluta prenumeration" -knappen ingår i slutet av någonsin prenumerationsmail som vi skickar till dig, klicka bara på den här länken och följ instruktionerna.

Dessutom kan du skicka e-post till oss eller skriva till oss med hjälp av kontaktuppgifterna ovan.

Din rätt att klaga

Om du har ett klagomål om vår användning av din information kan du kontakta informationskommitténs kontor via deras webbplats på https://ico.org.uk eller skriva till dem på:

Informationskommissionärens kontor
    Wycliffe House
    Water Lane
    Wilmslow
    Cheshire
    SK9 5AF