Status zamówienia: „Autoryzacja ręczna”? - Dlaczego je mam?

    Obserwuj

    Oto wszystko, co musisz wiedzieć o naszym procesie ręcznej autoryzacji:

    Dlaczego moje zamówienie mówi „ręczna autoryzacja”?

    Jeśli w zamówieniu jest napisane „ręczna autoryzacja”, został zautomatyzowany przez system, który sprawdza każde zamówienie w celu dalszego ręcznego przeglądu przez pracownika. Dzieje się tak, gdy nasz system oszustw identyfikuje zakup jako podejrzany.

    Zdarza się to rzadko, ale gdy tak się dzieje, najczęściej występuje na kontach, które są nowe.
    W niektórych przypadkach może się to zdarzyć również w przypadku starszych lub istniejących kont, szczególnie jeśli zmieniły się szczegóły płatności.

    Dlaczego tak się dzieje?

    Autoryzacje ręczne mogą mieć miejsce z wielu powodów i zwykle występują, gdy:

    • Masz wiele kont na naszej stronie internetowej.
    • Istnieją rozbieżności w metodach płatności.
    • Używasz karty, dla której potwierdzenie numeru CVV jest niedostępne.
    • Korzystasz z sieci VPN, proxy lub TOR.
    • Zamówiłeś zbyt wiele razy w ciągu ostatnich kilku dni.

    Ile czasu zajmie sprawdzenie mojego zamówienia?

    Autoryzacje ręczne są często wykonywane w ciągu pół godziny, ale mogą trwać do 24 godzin.
    Jeśli autoryzacja trwa dłużej niż 24 godziny lub pilnie potrzebujesz kluczy, skontaktuj się z nami, tworząc zgłoszenie do pomocy technicznej (kliknij tutaj, aby utworzyć zgłoszenie do pomocy technicznej) .

    Jak mogę temu zapobiec?

    • Upewnij się, że nie zamawiasz zbyt wielu kopii gry, jeśli nasz system uważa, że kupujesz w celu odsprzedaży lub w celach komercyjnych, Twoje zamówienie zostanie zatrzymane.
    • Klucze zakupione w naszej witrynie są przeznaczone wyłącznie dla użytkowników domowych
    • Upewnij się, że nie masz zbyt wielu kont użytkowników z tego samego adresu IP
    • Unikaj korzystania z prywatnego serwera VPN, serwera proxy lub sieci TOR, wyłącz także wszelkie wtyczki w przeglądarce, które mogą oferować prywatność. Wszystkie te ukryją Twoją prawdziwą lokalizację i zwiększą możliwość ręcznej weryfikacji autoryzacji Twojego zamówienia.

    Co stanie się z zamówieniem w ramach autoryzacji ręcznej?

    Jeśli Twoje zamówienie zostało poddane ręcznej autoryzacji, możesz spodziewać się jednego z następujących rezultatów:

    1. Twoje zamówienie zostanie zatwierdzone: wyślemy Ci wiadomość e-mail, gdy zamówienie zostanie dostarczone, a klucze będą dostępne do ujawnienia na koncie. Nie zapłacisz więcej za swoje zamówienie, nawet jeśli cena uległa zmianie lub oferta wygasła.
    2. Wymagamy od Ciebie więcej informacji: jeśli tak się stanie, skontaktujemy się z Tobą za pośrednictwem poczty e-mail (będzie to adres e-mail konta lub, w razie potrzeby, adres e-mail konta PayPal). Prosimy o przesłanie wymaganych informacji tak szybko, jak to możliwe, abyśmy mogli ukończyć autoryzację.

    3. Zamówienie zostanie anulowane: jeśli zamówienie pozostaje podejrzane lub nie otrzymamy informacji wymaganych do jego zatwierdzenia, zostanie anulowane, a pieniądze zostaną zwrócone. W kilku rzadkich przypadkach zamówienie zostanie anulowane bez żądania od ciebie dodatkowych informacji; jeśli tak się stanie, twoje pieniądze będą nadal zwracane


    Co mam zrobić, jeśli moje zamówienie zostało anulowane?

    Jeśli twoje zamówienie zostało anulowane, twoje pieniądze zostaną zwrócone i nie będziesz musiał nic więcej robić w tym celu. Jeśli jednak chcesz ponownie złożyć zamówienie, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy technicznej, który z przyjemnością pomoże Ci rozwiązać ten problem.

    Czy ten artykuł był pomocny?
    Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 816 z 1225

    Chcesz się z nami skontaktować?

    Jeśli nadal chcesz się z nami skontaktować, prześlij prośbę o wsparcie, klikając poniższy przycisk.