Polityka prywatności

    Obserwuj

    25th May 2021.

     

    Polityka prywatności

    Niniejsza informacja o prywatności informuje Cię o informacjach, które zbieramy od Ciebie, gdy rejestrujesz się, aby otrzymywać nasz biuletyn lub zakładać konto w naszej witrynie. Gromadząc te informacje, działamy jako administrator danych i zgodnie z prawem jesteśmy zobowiązani do dostarczenia ci informacji o nas, o tym, dlaczego i jak wykorzystujemy twoje dane, a także o twoich prawach do twoich danych.

    Kim jesteśmy?

    Jesteśmy Fanatical.com, częścią Focus Multimedia Ltd. Nasz adres to The Studios, Lea Hall Enterprise Park, Wheelhouse Road, Brereton, Rugeley, Staffordshire, WS15 1LH. Możesz skontaktować się z nami pocztą na powyższy adres, pocztą elektroniczną na adres support@fanatical.com lub telefonicznie pod numerem +44 1889 227377.

    Terminy „ty”, „twój” i „twój” odnoszą się do klientów korzystających z naszej witryny i usług. Jesteśmy zobowiązani do ochrony prywatności osób odwiedzających naszą stronę internetową; niniejsze zasady określają, w jaki sposób będziemy ostrożnie traktować Twoje dane osobowe.

    Nie jesteśmy zobowiązani do posiadania inspektora ochrony danych, dlatego wszelkie zapytania dotyczące wykorzystania danych osobowych należy kierować na powyższe dane kontaktowe.

    Nasz numer rejestracyjny ochrony danych to Z6755854.

     

    Jakie dane osobowe gromadzimy?

    (a) Informacje, które dobrowolnie nam przekazujesz:

    • informacje, które przekazujesz nam na mocy umowy w celu rejestracji konta w naszym systemie;
    • informacje, które wyraźnie nam przekazujesz w celu subskrypcji naszych powiadomień e-mail i /lub biuletynów;
    • wszelkie inne informacje, które zdecydujesz się nam wysłać


    (b) Informacje, które zbieramy automatycznie:

    • informacje o twoim komputerze oraz o twoich wizytach i korzystaniu z tej strony (w tym twój adres IP, lokalizacja geograficzna, typ i wersja przeglądarki, system operacyjny, źródło skierowań, długość odwiedzin, wyświetlenia stron i nawigacja na stronie);
    • informacje dotyczące wszelkich transakcji przeprowadzanych między tobą a nami na tej stronie lub w związku z nią, w tym informacje dotyczące wszelkich zakupów naszych towarów lub usług;

     

    Dlaczego zbieramy te informacje?

     

    (a) Utworzenie konta

    Podczas tworzenia konta wykorzystamy te informacje w połączeniu z wybranym hasłem, aby zabezpieczyć twoje zakupy. Twoje zamówienia zostaną zablokowane na tym koncie w celu przyszłego dostępu.

    Możemy wykorzystywać twoje dane osobowe do:

    • administrować stroną internetową;
    • poprawić jakość przeglądania poprzez personalizację witryny;
    • umożliwić korzystanie z usług dostępnych na stronie internetowej;
    • dostarczać Ci usługi zakupione za pośrednictwem strony internetowej;
    • wysyłać do ciebie wyciągi i faktury oraz odbierać od ciebie płatności;
    • wysyłać ogólne (nie marketingowe) informacje handlowe;
    • zapraszają do przejrzenia witryny za pomocą zaufanej usługi strony trzeciej;
    • sprawdź, czy spełniasz wszelkie ograniczenia wiekowe mające zastosowanie do naszych produktów

     

    (b) Subskrybowanie naszego biuletynu

    Wykorzystamy Twoje dane osobowe do:

    • wysyłać Ci spersonalizowane wiadomości e-mail zawierające informacje o naszych produktach i usługach pokrewnych, które często zawierają oferty specjalne. Będziemy wysyłać Ci nasz biuletyn tylko tak długo, jak długo będziesz wyrażać zgodę. Prześlemy Ci e-mailem wiele razy w ciągu miesiąca.

     

    Co robimy z twoimi danymi?

    Twoje informacje są bezpiecznie przechowywane w naszej bazie danych i są udostępniane wyłącznie stronom trzecim wymaganym do umożliwienia nam prowadzenia naszego sklepu i oferowania określonych ofert i promocji.

    Kategorie zewnętrznych odbiorców, którym udostępniane są te dane, to:

    Używamy YouTube i YouTube API do prezentowania treści na stronach sklepu:

    Twoje informacje są przechowywane zarówno w Wielkiej Brytanii, jak i poza nią. Wszelkie dane przechowywane poza Wielką Brytanią są powierzane firmom, które oferują ten sam poziom bezpieczeństwa RODO.

    Nie będziemy wykorzystywać tych informacji do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, które mogą mieć na Ciebie wpływ.


    Jak długo przechowujemy twoje informacje?

    Informacje o Twoim koncie i historia zakupów są przechowywane w naszych systemach tak długo, jak masz konto w naszym systemie, a następnie legalnie przez kolejne siedem lat po zamknięciu konta.

    Subskrypcje biuletynów są przechowywane tak długo, jak długo wyrażasz zgodę na otrzymywanie naszego biuletynu.


    Twoje prawa do twoich informacji

    Zgodnie z prawem możesz zapytać nas, jakie informacje o Tobie przechowujemy, i możesz poprosić nas o usunięcie wszelkich nieścisłości.

    Możesz również poprosić o ich usunięcie, możesz poprosić nas o przekazanie ci kopii informacji i możesz poprosić o zaprzestanie przetwarzania twoich informacji.

     

    Jak poprosić nas o zaprzestanie przetwarzania informacji o koncie.

    Jeśli chcesz, abyśmy przestali przetwarzać informacje o koncie, najprostszym sposobem na to jest żądanie anulowania konta. Spowoduje to usunięcie dostępu do konta i oznaczenie konta oraz powiązanych z nim danych, które zostaną usunięte po zatrzymaniu. Przeczytaj te dodatkowe informacje, aby poprosić o anulowanie konta

     

    Jak poprosić nas o zaprzestanie przetwarzania informacji o subskrypcji e-mail.

    Możesz wycofać swoją zgodę na otrzymywanie naszej subskrypcji e-mail w dowolnym momencie, przycisk „Anuluj subskrypcję” znajduje się na końcu każdego e-maila z subskrypcją, który Ci wysyłamy, po prostu kliknij ten link i postępuj zgodnie z instrukcjami.

    Dodatkowo możesz wysłać do nas e-mail lub napisać do nas, korzystając z powyższych danych kontaktowych.

     

    CCPA - dodatkowe informacje dotyczące mieszkańców Kalifornii

    Kalifornijska ustawa o ochronie prywatności konsumentów z 2018 r. (CCPA) stanowi dla mieszkańców Kalifornii przepisy dotyczące gromadzenia, wykorzystywania i udostępniania danych osobowych.

    Mają prawo wiedzieć o danych osobowych, które zebraliśmy, ujawniliśmy lub sprzedaliśmy w ciągu ostatnich 12 miesięcy. W niektórych przypadkach mają również prawo zażądać swoich danych osobowych lub przekazać je innej stronie.

    Można również żądać usunięcia danych osobowych, z zastrzeżeniem pewnych wyjątków przewidzianych przez prawo.

    Chociaż Fanatical.com nie sprzedaje twoich danych osobowych, możliwość rezygnacji ze sprzedaży twoich danych osobowych stronom trzecim jest również ochroną zapewnianą mieszkańcom Kalifornii.

    Takie żądania wymagają, abyśmy najpierw zweryfikowali tożsamość podmiotu i można je złożyć, otwierając zgłoszenie do pomocy technicznej za pośrednictwem naszego systemu lub wysyłając wiadomość e-mail na adres support@fanatical.com. Twoje prośby zostaną rozpatrzone w terminie określonym przez prawo (45 dni) i nie będziesz przez nas dyskryminowany za korzystanie ze swoich praw do prywatności.

    Jeśli masz mniej niż 16 lat i jesteś mieszkańcem Kalifornii, nie korzystaj z naszych usług i nie podawaj nam prywatnych informacji.

    Twoje prawo do złożenia skargi

    Jeśli masz skargę na wykorzystanie przez nas twoich informacji, możesz skontaktować się z biurem komisarza ds. Informacji za pośrednictwem ich strony internetowej pod adresem https://ico.org.uk lub napisać do nich pod adresem:

    Biuro Komisarza ds. Informacji
    Wycliffe House
    Water Lane
    Wilmslow
    Cheshire
    SK9 5AF

     

    Czy ten artykuł był pomocny?
    Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 240 z 319

    Chcesz się z nami skontaktować?

    Jeśli nadal chcesz się z nami skontaktować, prześlij prośbę o wsparcie, klikając poniższy przycisk.