Polityka prywatności

    Obserwuj

    1 maja 2018 r.

    Polityka prywatności

    Niniejsza informacja o prywatności zawiera informacje na temat informacji, które zbieramy od Ciebie, gdy rejestrujesz się, aby otrzymywać nasz biuletyn lub zakładać konto na naszej stronie internetowej. Zbieramy te informacje i działamy jako administrator danych, a zgodnie z prawem jesteśmy zobowiązani do dostarczania informacji o nas, o tym, dlaczego i w jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane oraz o prawach, które masz nad swoimi danymi.

    Kim jesteśmy?

    Jesteśmy Fanatical.com, część Focus Multimedia Ltd. Nasz adres to Studios, Lea Hall Enterprise Park, Wheelhouse Road, Brereton, Rugeley, Staffordshire, WS15 1LH. Możesz skontaktować się z nami pocztą pod powyższym adresem, pocztą elektroniczną na support@fanatical.com lub telefonicznie pod numerem +44 (0) 1889 570156.

    Pojęcia "ty", "twój" i "twój" odnoszą się do klientów korzystających z naszej witryny i usług. Dokładamy wszelkich starań, aby chronić prywatność odwiedzających naszą stronę; zasady te określają, jak dokładnie traktujemy Twoje dane osobowe.

    Nie jesteśmy zobowiązani do posiadania inspektora ochrony danych, więc wszelkie zapytania dotyczące naszego wykorzystania danych osobowych należy kierować do danych kontaktowych powyżej.

    Nasz numer rejestracyjny ochrony danych to Z6755854.

    Jakie dane osobowe zbieramy?

    (a) Informacje, które dobrowolnie nam przekazujesz:

    • informacje, które nam przekazujesz nam na potrzeby rejestracji konta w naszym systemie;
    • informacje, które nam wyraźnie przekazujesz w celu subskrypcji naszych powiadomień e-mail i /lub newsletterów;
    • wszelkie inne informacje, które wyślesz do nas


    (b) Informacje, które zbieramy automatycznie:

    • informacje o twoim komputerze oraz o twoich odwiedzinach i korzystaniu z tej witryny (w tym twój adres IP, lokalizacja geograficzna, typ przeglądarki i jej wersja, system operacyjny, źródło odesłań, czas trwania wizyty, odsłon strony i nawigacja po stronie internetowej);
    • informacje dotyczące wszelkich transakcji przeprowadzonych między Tobą a nami w tej witrynie lub w jej ramach, w tym informacje dotyczące zakupów dokonanych przez nas naszych towarów lub usług;

    Dlaczego zbieramy te informacje?

    (a) Utworzenie konta

    Podczas tworzenia konta użyjemy tych informacji w połączeniu z wybranym hasłem, aby zabezpieczyć twoje zakupy. Twoje zamówienia będą zablokowane na tym koncie w celu uzyskania dostępu w przyszłości.

    Możemy wykorzystywać twoje dane osobowe do:

    • administrować stroną;
    • poprawić wygodę przeglądania poprzez personalizację strony internetowej;
    • umożliwić korzystanie z usług dostępnych na stronie internetowej;
    • dostarczać Ci usług zakupionych za pośrednictwem strony internetowej;
    • wysyłać do Ciebie wyciągi i faktury oraz pobierać od Ciebie płatności;
    • wysyłać ogólne (nie marketingowe) wiadomości handlowe;
    • zapraszam do przeglądania strony internetowej za pomocą zaufanej usługi strony trzeciej;
    • sprawdź, czy spełniasz wszelkie ograniczenia wiekowe dotyczące naszych produktów

    (b) Subskrybowanie naszego biuletynu

    Wykorzystamy Twoje dane osobowe do:

    • wysyłanie spersonalizowanych wiadomości e-mail zawierających informacje o naszych własnych produktach i okazjonalnie powiązanych usługach, które często obejmują oferty specjalne. Prześlemy Ci nasz biuletyn tylko tak długo, jak długo będziesz się zgadzał. Wyślemy Ci e-mailem kilka razy w ciągu miesiąca.

    Co robimy z twoimi informacjami?

    Twoje dane są bezpiecznie przechowywane w naszej bazie danych i są udostępniane tylko stronom trzecim, aby umożliwić nam obsługę naszego sklepu i oferować konkretne oferty i promocje.

    Kategorie odbiorców zewnętrznych, którym są udostępniane te dane, to:

    Twoje informacje są przechowywane zarówno w Wielkiej Brytanii, jak i poza nią. Wszelkie dane przechowywane poza Wielką Brytanią są powierzane firmom, które oferują taki sam poziom bezpieczeństwa narodowego brutto.

    Nie będziemy wykorzystywać tych informacji do podejmowania automatycznych decyzji, które mogą na ciebie wpłynąć.


    Jak długo przechowujemy Twoje informacje?

    Informacje o koncie i historia zakupów są przechowywane w naszych systemach tak długo, jak długo masz konto w naszym systemie, a następnie legalnie przez kolejne siedem lat po zamknięciu konta.

    Subskrypcje biuletynu są przechowywane tak długo, jak długo wyrażasz zgodę na otrzymywanie naszego biuletynu.


    Twoje prawa do twoich informacji

    Zgodnie z prawem, możesz zapytać nas, jakie informacje o Tobie posiadamy, i możesz poprosić nas o poprawienie wszelkich nieścisłości.

    Możesz również poprosić o jego usunięcie, poprosić o przesłanie kopii informacji i poprosić o zaprzestanie przetwarzania Twoich danych.

    Jak poprosić nas o zaprzestanie przetwarzania informacji o koncie.

    Jeśli chcesz, abyśmy przerywali przetwarzanie informacji o koncie, najprostszym sposobem jest anulowanie konta. Spowoduje to usunięcie dostępu do Twojego konta i oznaczenie konta i powiązanych z nim danych do usunięcia po zatrzymaniu. Przeczytaj te dodatkowe informacje, aby poprosić o anulowanie konta

    Jak poprosić nas o przerywanie przetwarzania informacji o subskrypcji e-mail.

    Możesz wycofać swoją zgodę na otrzymanie subskrypcji e-mail w dowolnym momencie, przycisk "Anuluj subskrypcję" jest dołączany na końcu wiadomości e-mail z subskrypcją, którą Ci wysyłamy, po prostu kliknij ten link i postępuj zgodnie z instrukcjami.

    Dodatkowo możesz wysłać do nas e-mail lub napisać do nas, korzystając z danych kontaktowych powyżej.

    Twoje prawo do złożenia skargi

    Jeśli masz skargę dotyczącą wykorzystania przez nas Twoich informacji, możesz skontaktować się z biurem informatora za pośrednictwem strony internetowej https://ico.org.uk lub napisać do nich na stronie:

    Biuro Rzecznika Informacji
    Wycliffe House
    Water Lane
    Wilmslow
    Cheshire
    SK9 5AF

    Czy ten artykuł był pomocny?
    Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 91 z 120

    Chcesz się z nami skontaktować?

    Jeśli nadal chcesz się z nami skontaktować, prześlij prośbę o wsparcie, klikając poniższy przycisk.