macOS 10.15 (Catalina) macOS 11 (Big Sur) en hoger - 32-bits games worden niet ondersteund

Overzicht

Met de introductie van macOS10.15 (ook bekend als "Catalina") in oktober 2019 heeft Apple de ondersteuning voor 32-bit-applicaties ingetrokken - alleen 64-bit-applicaties kunnen worden gebruikt op macOS 10.15 (Catalina), macOS 11 (Big Sur) en hoger . Apple legt dit in dit artikel uit .

32-bits applicaties zijn meestal ouder, ontwikkeld in een tijd voordat 64-bits processors en besturingssystemen de norm waren - oudere games, die niet recentelijk zijn bijgewerkt, zijn waarschijnlijk 32-bits en werken dus niet op macOS 10.15.

Hoe we aangeven dat een game niet draait op macOS 10.15 (Catalina) of hoger

Waar we weten dat een game niet werkt op macOS 10.15 (Catalina) of hoger, tonen we een infovenster boven het veld Game Details in (op desktop-pc's) de rechterzijbalk:

Of deze informatie kan worden weergegeven in de sectie "Vereisten":

Voor Star Deals, Pick and Mix-selecties en Bundels wordt de bovenstaande Catalina-waarschuwing weergegeven in het vak "Systeemvereisten, Mac".

We kunnen ook andere opmerkingen opnemen in de "Mac, systeemvereisten" voor de game:

Wat kunt u doen om 32-bits games te spelen?

32-bits games blijven in je Steam- en andere accounts staan, maar je kunt ze niet spelen op Apple Macs met macOS 10.15 of hoger. Die games die ook Windows of Linux ondersteunen, kunnen nog steeds worden gespeeld op Windows- en Linux-pc's.

Als u macOS 10.15 gebruikt, zijn er een aantal opties die u kunt volgen om 32-bits toepassingen op uw Mac te blijven gebruiken, maar hiervoor moet u Windows of een eerdere versie van macOS gebruiken:

• Overweeg om macOS 10.14 Mojave op een apart APFS-volume op uw computer te installeren, samen met Steam of uw andere gamingclient. Hiermee kun je overschakelen naar macOS 10.14 bij het opnieuw opstarten van je computer, waar je al je 32-bits Mac-games kunt blijven spelen. Meer informatie hier .
    • Gebruik Bootcamp op Mac om je games in Windows op je Mac-computer te starten. Meer informatie over Bootcamp vind je hier .