Two-Factor Authentication (2FA)

Volgen

Fanatical.com ondersteunt nu tweefactorauthenticatie om extra beveiliging toe te voegen aan uw fanatical.com-account.

Nadat u dit hebt ingeschakeld, moet u een code invoeren die op uw mobiele apparaat wordt weergegeven om uw identiteit te bevestigen wanneer u zich aanmeldt bij uw fanatical.com-account - dus alleen iemand met toegang tot de telefoon /tablet waarmee u bent verbonden uw fanatical.com-account kan zich aanmelden.

Opmerking: u moet uw apparaat bij u houden om in te loggen op uw fanatical.com-account.

Tweefactorauthenticatie inschakelen

Als je er nog geen hebt, heb je een TOTP-compatibele authenticatie-app op je smartphone of tablet nodig, zoals de gratis Google, Microsoft of LastPass Authenticator-app:

• Download de Google Authenticator-app voor Android- of Apple- apparaten
    • Download de Microsoft Authenticator-app voor Android- of Apple- apparaten
    • Download de LastPass Authenticator-app voor Android- of Apple- apparaten

2-factor-authenticatie activeren voor uw fanatical.com-account:

1. Meld u aan bij uw www.fanatical.com- account
    2. Selecteer "MIJN ACCOUNT, Accountinstellingen" (of ga naar https://www.fanatical.com/en/account )
    3. Zoek in het gedeelte "Aanmeldingsgegevens" het item "Twee-factorenauthenticatie (2FA)" en klik op de link "Inschakelen":
    4. fanatical.com toont een QR-code op het scherm
    5. Open de Authenticator-app op uw telefoon en klik op de optie "+" om een nieuwe site toe te voegen. Selecteer vervolgens de optie "een streepjescode scannen" om de QR-code te scannen.
      De camera wordt geopend en u moet de app richten op de QR-code die op uw scherm wordt weergegeven.
      Als u wilt, kunt u de optie "Code invoeren" selecteren om de code te gebruiken die onder de QR-code wordt weergegeven.
    6. Wanneer de authenticator-app de code herkent, wordt er een site met de naam "Fanatical Store" aan uw lijst met bekende sites toegevoegd en wordt er een codenummer naast weergegeven.
    7. Klik op de knop "Volgende" op de webpagina van fanatical.com om door te gaan met het proces om de bevestigingspagina weer te geven:
    8. Het codenummer verandert heel vaak, wacht tot het net is veranderd en dan
      • Typ het weergegeven nummer in het vak op de fanatical.com-webpagina
      • Klik op de knop "BEVESTIGEN EN INSCHAKELEN"

Nadat u Two-Factor Authentication hebt ingeschakeld telkens wanneer u zich opnieuw aanmeldt bij uw account op www.fanatical.com , moet u het codenummer invoeren dat op dat moment op uw mobiele apparaat wordt weergegeven - dus houd het bij u.

Android Google Authenticator-code geweigerd

Als u problemen ondervindt met uw Google Authenticator-code en u een Android-telefoon gebruikt, kan dit zijn omdat de tijd in uw Google Authenticator-app niet correct is gesynchroniseerd.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste tijd hebt:

1. Tik op het menupictogram in de rechterbovenhoek van de app 'Google Authenticator'
    2. Tik op "Instellingen"
    3. Tik op "Tijdcorrectie voor codes"
    4. Tik op "Nu synchroniseren"

De app bevestigt dat de tijd is gesynchroniseerd en dat u nu uw verificatiecodes moet kunnen gebruiken om in te loggen. De synchronisatie heeft alleen invloed op de interne tijd van uw Google Authenticator-app op uw Android-telefoon en wijzigt niet de Tijd- en datuminstellingen.

Tweefactorauthenticatie uitschakelen

1. Meld u aan bij uw account op www.fanatical.com
      Opmerking: hiervoor hebt u uw apparaat nodig
    2. Selecteer "MIJN ACCOUNT, Accountinstellingen" (of ga naar https://www.fanatical.com/en/account )
    3. Zoek in het gedeelte "Aanmeldingsgegevens" het item "Twee-factorenauthenticatie (2FA)" en klik op de link "Uitschakelen"

Het apparaat wijzigen dat u gebruikt voor tweefactorauthenticatie

Opmerking: hiervoor heeft u uw BESTAANDE apparaat nodig

1. Meld u aan bij uw account op www.fanatical.com
    2. Selecteer "MIJN ACCOUNT, Accountinstellingen" (of ga naar https://www.fanatical.com/en/account )
    3. Zoek in het gedeelte "Aanmeldingsgegevens" het item "Twee-factorenauthenticatie (2FA)" en klik op de link "Uitschakelen"
    4. Installeer een authenticatie-app op uw nieuwe apparaat:
      • Download de Google Authenticator-app voor Android- of Apple- apparaten
      • Download de Microsoft Authenticator-app voor Android- of Apple- apparaten
      • Download de LastPass Authenticator-app voor Android- of Apple- apparaten
    5. Zoek in het gedeelte "Aanmeldingsgegevens" het item "Twee-factorenauthenticatie (2FA)" en klik op de link "Inschakelen":
    6. fanatical.com toont een QR-code op het scherm
    7. Open de Authenticator-app op uw telefoon en klik op de optie "+" om een nieuwe site toe te voegen. Selecteer vervolgens de optie "een streepjescode scannen" om de QR-code te scannen.
      De camera wordt geopend en u moet de app richten op de QR-code die op uw scherm wordt weergegeven.
      Als u wilt, kunt u de optie "Code invoeren" selecteren om de code te gebruiken die onder de QR-code wordt weergegeven.
    8. Wanneer de authenticator-app de QR-code herkent, wordt er een site met de naam "Fanatical Store" aan uw lijst met bekende sites toegevoegd en wordt er een codenummer naast weergegeven.
    9. Klik op de knop "Volgende" op de webpagina van fanatical.com om door te gaan met het proces om de bevestigingspagina weer te geven:
    10. Het codenummer verandert heel vaak, wacht tot het net is veranderd en dan
      • Typ het weergegeven nummer in het vak op de fanatical.com-webpagina
      • Klik op de knop "BEVESTIGEN EN INSCHAKELEN"

Verloor uw Two-Factor Authentication-apparaat

Als u het apparaat verliest dat u hebt gebruikt voor uw tweefactorauthenticatie, neemt u contact met ons op zodat we kunnen bespreken hoe u de toegang tot uw fanatical.com-account kunt herstellen - we kunnen niet garanderen dat u uw accounttoegang kunt herstellen.